En typ av bult är en vagnsbult.

 

Det finns många typer av muttrar och skruvar att välja mellan när man ska bygga något med allt från sexkantskruvar, maskinskruvar och insexskruvar till flänsmuttrar och hattmuttrar. De olika typerna av muttrar och skruvar passar också för olika typer av användningsområden och olika typer av byggnationer. En typ av skruv är vagnsbulten.

 Läs mer också här om vagnsbult

Fördelar med en vagnsbult

En vagnsbult är en typ av skruv som har ett huvud som är platt. Att vagnsbulten är slät har fördelar. När man bygger så gör det att man inte får ett vasst huvud som sticker fram efter att man har skruvat i skruven utan får en yta som är slät.

När man ska använda sig av en vagnsbult så går det till så att man först borrar ett hål som man sedan placerar vagnsbulten i. I anslutning till en vagnsbult används även bricka och mutter. Vagnsbultarna används ofta när man ska bygga en konstruktion i trä. Fördelen med vagnsbultarna är att de klarar stora tyngder. Det kan exempelvis vara för en altan.

Fråga en återförsäljare av vagnsbult

Det finns olika typer av vagnsbultar som kan köpas till sitt byggprojekt. Det kan vara en vagnsbult som är blankförzinkad, en vagnsbult som är varmförzinkad och en vagnsbult som är syrafast.

Vilken typ av vagnsbult och i vilken storlek som man ska använda skiljer sig säkerligen från fall till fall. Därför kan det vara bra att fråga en återförsäljare för att veta vilken typ av bult som passar till det egna projektet innan man köper sin vagnsbult. Återförsäljare av muttrar och skruvar finns både i fysiska butiker samt online där man kan göra sin beställning direkt på webben.

Taggar:
Publicering slut: 26 juni 2019 kl 01:00